„Pe parcursul anului ce urmează vom avea parte de foarte multe sondaje manipulatorii, contrafăcute, de apariţia unor partide clonă, spoiler, de atacurile unor indivizi care, pentru a se salva de răspunderea penală, pentru a nu restitui statului şi cetăţenilor proprietăţile furate, vor fi scoase în spaţiul public pentru a denigra partidele emergente ale mişcării protestatare. Avem încredere în discernământul simpatizantilor şi membrilor noştri, iar Platforma DA este inconfundabilă prin calitatea oamenilor, de la simpatizanţi până la fruntaşi”, a delarat vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Liviu Vovc.

„Oamenii nu sunt proşti, cum îi crede coordonatorul. Ei observă foarte bine cine e ţinta atacurilor guvernării mafiote şi înţeleg de cine le este frică, de cine se tem. Dacă, Plahotniuc şi gaşca lui şi-au mai făcut un partid, cel al protecţiei dreptrurilor animalelor de frica că le vom încalca drepturile, atunci îi asigurăm că vor avea parte de cel mai echitabil proces posibil, cu confiscarea extinsă a averilor ilicit dobândite şi întoarcerea acestora cetăţenilor”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

Precizăm că ieri a fost lansat Partidul pentru Drepturile Animalelor, cu acronimul PPDA, exact ca şi Platforma Demnitate şi Adevăr. În fruntea grupului de iniţiativă care a anunţat crearea noului partid politic se află avocatul Ion Dron. Grupul de iniţiativă a adoptat şi un manifest în care se spune că, „după eliberarea sclavilor şi egalarea femeilor în drepturi, următorul pas ar trebui să fie tratarea drepturilor animalelor cu seriozitate”. Astfel, în situaţia creată, la alegeri există riscul ca mulţi alegători să confunde în buletinele de vot PPDA cu... PPDA.

Ştirea despre apariţia Partidului pentru Drepturile Animalelor a fost intens mediatizată atât de presa controlată de şeful PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, cât şi de cea a preşedintelui Igor Dodon.