Participanţii la dezbateri au avut opinii divergente cu privire la numirea fostei directoare a companiei Gas Natural Fenosa în funcţia de primar interimar. Unii consideră că Silvia Radu a fost promovată de şeful PD, Vladimir Plahotniuc.

„Au fost declaraţiile de presă ale domnului Plahotniuc care aşa cum practică el foarte des nu a negat toate declaraţiile şi acuzaţiile că dumnealui este autorul promovării Silviei Radu în funcţia de primar interimar. El nu a spus că nu a făcut-o el. Toată lumea înţelege că aşa este, nu trebuie să căutăm explicaţii complicate”, a menţionat activistul civic Valeriu Paşa.

„Nu-i chiar aşa, deoarece dumneaei şi celălalt viceprimar nu au fost numiţi în funcţie prin dispoziţia lui Plahotniuc. Aşa, ca să fiu pe înţeles: trebuie să fii prost atunci când puterea se tăvăleşte şi tu nu o iei”, a declarat fostul primar al municipiului Chişinău Serafim Urecheanu.

„Eu cred că Silvia Radu este o persoană care a fost trimisă cu indicaţii foarte clare. Ea a fost impusă domnului Grozavu ca să fie numită de către Partidul Democrat. Partidul Democrat a declarat prin liderul său într-o conferinţă de presă că ei au un singur consilier şi ei au preluat puterea. 09:14 21:35 Doamna Radu la momentul actual ea este ilegal în această funcţie”,  a continuat fostul consilier municipal Oleg Cernei.

În cadrul emisiunii o intervenţie telefonică a avut şi consilierul municipal Ilian Caşu. 

„Domnul Urechean este portavoce a GBC-ului nu numai în studioul dumneavoastră, dar şi în alte studiouri, vorbeşte cu ceea ce spunea Plahotniuc la briefing, aceleaşi cuvinte le repetă domnul Urechean. Am impresia că neoficial este purtătorul de cuvânt al lui Vlad Plahotniuc şi mi se creează impresia că cu toată experienţa domnului Urechean, habar nu are ce iniţiative propun consilierii, ce se întâmplă realmente în Consiliul municipal”, a spus Ilian Caşu.

„Un celebru consilier municipal care e impotent de a hotărî orice problemă în şedinţele Consiliului”, a aadăugat Urecheanu.

Amintim că Nistor Grozavu a renunţat luni la funcţia de primar interimar al municipiului Chişinău şi a numit-o în locul său pe Silvia Radu. Ea a negat că ar avea conexiuni cu Vladimir Plahotniuc, menţionând că este o persoană neafiliată politic şi că este suficient de puternică pentru ca să evite să fie proiectul cuiva. Atunci când a candidat la prezidenţiale, a declarat că toţi cei care o acuză că ar fi „omul lui Plahotniuc” o fac pentru a-şi ridica ratingul. Iar ieri, în cadrul unui briefing, Vladimir Plahotniuc a negat în mod indirect că ar avea legătură cu această numire, menţionând că a mai auzit asemenea acuzaţii.