„Mie îmi pare că nu noi ieri am plâns, dar dumnealui a plâns, Plahotniuc, inclusiv şi cu acele învinuiri care s-au adus în lupta aceasta între lumea criminală, oligarhi. Vreau să vă spun că este foarte grav, grav de tot, nu vreau să spun cine e vinovat, cine a dat comanda, nu e treaba mea, e treaba organelor de drept, dar este grav că Republica Moldova să aibă preşedinte de partid care comandă omoruri. Simplu, pur şi simplu du-te şi omoară-l pe acela”, a declarat Mihai Ghimpu.  

Menţionăm că, joia trecută, Jurnal TV a difuzat în exclusivitate un interviu cu interlopul Vitalie Proca, aflat în Penitenciarul Jilava din România. El a fost condamnat la 21 de ani şi opt luni de închisoare pentru o tentativă de omor asupra unui tânăr, produsă în anul 2012 la Bucureşti. Proca mai este învinuit că l-a împuşcat pe bancherul rus Gherman Gorbunţov.

În declaraţiile date pentru Jurnal TV, Vitalie Proca a recunoscut că a apăsat pe trăgaci, dar a adăugat că această crimă a fost comandată de către liderul PD. Vladimir Plahotniuc a reacţionat tardiv la aceste acuzaţii. Ieri, el a menţionat în cadrul unui briefing că sunt doar declaraţiile unui criminal ordinar. Totodată, şeful PD a sugerat că presa care a difuzat acuzaţiile lui Proca va suporta consecinţele.