„În perioada ce urmează, guvernarea pune la cale o serie de acţiuni de denigrare a opoziţiei democratice. Au ieşit deja la rampă cei care îl slujesc pe Plahotniuc şi pe regimul său atât la hoţiile de miliarde, cât şi la denigrarea unor parteneri de afaceri de ai săi. Vor mai apărea asemenea acţiuni şi în viitor”, a spus Andrei Năstase.
 
În această ordine de idei, preşedintele Platformei DA a venit cu un mesaj către cetăţenii RM: „Fac un îndemn către populaţia RM să se pătrundă de ceea ce li se întâmplă, să nu mai dea curs inepţiilor, minciunilor care sunt promovate la televiziunile lui Plahotniuc. Îi îndemn să se informeze din surse credibile”.

„Atunci când Germania merge printr-o situaţie foarte complicată, media lui Plahtoniuc titra că el merge în Germania. Sau atunci când Plahotniuc l-a trimis pe Shor la Bruxelles, o operaţiune de denigrare a Partidului Popular European. Acest lucru a fost deconspirat. La Bruxelles toată lumea cunoaşte cine se ocupă cu astfel de acţiuni, acolo s-a vorbit despre RM, fiind calificată ca o dezamăgire”, a continuat Andrei Năstase.  

„După dezvăluirile făcute în presă privind implicare lui Plahtoniuc în comandarea unui omor, după dezvăluirile din presă privind preluarea unor afaceri, trebuie să-i spunem gangster. Un gangster de care trebuie să scăpăm şi o putem face doar prin consolidarea forţelor antioligarhice”, a punctat liderul DA.