„Este o extremă să nu participi la alegeri în condiţiile în care cetăţeanul aşteaptă o schimbare. Eu merg aproape zilnic în teritoriu şi discut cu oamenii. Oamenii nu sunt interesaţi de mecanismele politice, juridice şi de altă natură. Oamenii s-au săturat să trăiască în mizerie, sărăcie şi corupţie. Oamenii s-au săturat să trăiască cu familiile dezbinate. Astfel, noi, cei care suntem oameni politici, trebuie să facem tot posibilul ca acest lucru să se producă”, a menţionat Andrei Năstase. 

„Cei care vin astăzi şi spun că boicotul alegerilor este soluţie, greşesc pentru că nu există un precedent prin care nu au fi fost recunoscute alegerile dacă cineva nu a participat în cadrul scrutinului”, a mai spus preşedintele Platformei DA. 

Tot în cadrul emisiunii televizate, liderul Platformei DA a spus că „nu vreau ca Republica Moldova să piardă şansa pentru schimbare, doar pentru faptul că nu am făcut ceva”.

„Dacă sistemul mixt nu va cădea, trebuie să ne consolidăm atât de puternic astfel ca şi cu regulile lor să-i batem. Nu avem altă soluţie Eu m-am angajat în procesul politic nu pentru a face figuraţii pentru cineva, nici pentru alte partide care nu renunţă să participe. Imaginaţi-vă că nu participam la prezidenţiale? Noi am avut şansa să câştigăm alegerile cu mai multă activitate, cu mai mult efort, cu mai mult elan, cu o decizie privind desemnarea candidatului comun anunţaţă cu două săptămâni mai înainte. Vreau să dau şansa acestei ţări pentru schimbare. Iată de ce am spus că neparticiparea este o chestiune de extremă”, a adăugat Andrei Năstase.

„Noi suntem consecvenţi în ceea ce facem şi ceea ce spunem”, a menţionat liderul Platformei DA.