Unul dintre subiectele de actualitate şi de importanţă majoră care a fost discutat la emisiune ţine de dosarul penal din România în care este vizat Plahotniuc. Şi iniţiativa Guvernului de a rezilia contractul de privatizare a Hotelului Naţional a fost adusă în dezbatere. Invitaţii s-au arătat sceptici faţă de acest lucru şi au declarat că ar fi, din nou, o schemă de escrocherie pusă la cale de Plahotniuc şi Dodon.

„Organizarea unui referendum legislativ este un lucru necesar”, susţin invitaţii, care s-au referit la posibilitatea de abrogare a legii de modificare a sistemului electoral. În context, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a avut un mesaj pentru cetăţeni. Şi harta circumscripţiilor electorale pentru alegerile parlamentare de anul viitor a fost supusă criticilor.

Anterior, preşedintele comisiei de constituire a circumscripţiilor, Iurie Ciocan, a declarat că criticile fac parte dintr-un proces democratic, iar purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a spus că nu comentează declaraţii politice. Consilierul pe comunicare al lui Igor Dodon nu a răspuns la telefon.