„A fost lansat un nou atac mediatic asupra RM în contextul unui război informaţional hibrid purtat de Federaţia Rusă. Din păcate, acest atac este ghidat şi menajat de către preşedintele Igor Dodon, care, de fapt, şi-a consacrat primul an de mandat unui proiect cinematografic dubios. Astfel, transformând instituţia prezidenţială pentru care a candidat într-o instituţie car reflectă interesele statului rus, dar nu interesele cetăţenilor. Cunoaştem multe scandaluri în legătură cu defăimarea acestei instituţii şi de profanare a activităţii de preşedinte”, a declarat preşedintele PLDM, Viorel Cibotaru.

„Recent, s-a împlinit un an de zile de când Igor Dodon a fost ales preşedinte. Se creează impresia ă dumnealui a uitat pentru ce a fost ales şi nu sunt sigur dacă el cunoaşte atribuţiile sale”, a menţionat vicepreşedintele PLDM, Tudor Deliu.

Totodată, Tudor Deliu a menţionat că există multe întrebări în legătură cu activitatea sa, printre care şi provenienţa banilor folosiţi la reparaţia Reşedinţei de la Condriţa, Preşedinţiei, îndemnându-l să facă publică această informaţie.  

„Sunt vizate nişte obiecte de stat. Aici trebuie respectată cu stricteţe legislaţia privind achiziţiile publice, chiar dacă banii sunt donaţi. Atât timp cât sursa este incertă, acest lucru se numeşte abuz de putere, delapidare de fonduri, corupere pasivă. Preşedintele RM tot are responsabilitate în faţa legii”, a adăugat Tudor Deliu.

Totodată, preşedintele fracţiunii parlamentare PLDM, Tudor Deliu, a menţionat că Dodon trebuie să publice şi sursele financiare utilizate pentru realizarea filmului cinematografic despre istoria RM: „Se simte izul de propagandă. Vă sugerez să nu ne mai intoxicaţi. PLDM va cere ca aceste fărădelegi şi intoxicări să fie curmate”.

Mai mult, partidul Liberal-Democrat îndeamnă Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova să ofere o expertiză a conţinutului filmului.

„Cerem Ministerului Educaţiei şi Culturii să întreprindă măsurile cuvenite pentru ca acest produs mediatic toxic să nu ajungă în şcoli ca şi material didactic alternativ”, mai spun membrii PLDM.