Decizia conducerii postului public de televiziune vine în urma protestului din 17 septembrie, organizat de Platforma DA şi PAS, în cadrul căruia cele două formaţiuni au cerut timp de antenă opoziţiei extraparlamentare cu reală susţinere populară, cel puţin o dată în săptămână, în ore de maximă audienţă.

„S-ar părea că eforturile Platformei Demnitate şi Adevăr, ale opoziţiei antioligarhice autentice şi ale societăţii civile independente s-au încununat cu succes. Ce se va naşte din această umplutură vom afla foarte curând. Ceea ce este sigur însă poate fi intuit de pe acum: cei mai mulţumiţi de lansarea emisiunii va fi puzderia de partide-ştampilă, care lâncezesc în anonimat. A bătut şi ceasul lor: vor avea acces la tribuna televiziunii, bucurându-se de publicitate gratuită, fără a se obosi măcar să fi asistat la protestul opoziţiei antioligarhice de la porţile instituţiei pe 17 septembrie”, afirmă Chiril Moţpan

„Aşadar, guvernarea, pe lângă multitudinea de televiziuni pe care le are, şi-a asigurat un locuşor permanent şi în această emisiune. Probabil chiar două, căci societatea civilă obiedientă regimului se va găsi garantat”, a adăugat secretarul Platformei DA.

Amintim că, participanţii la protestul organizat pe 17 septembrie, în faţa sediului TRM, au cerut „demonopolizarea pieţii mediatice şi depolitizarea instituţiei publice naţionale a audiovizualului „Teleradio-Moldova”, cu oferirea timpului de antenă opoziţiei extraparlamentare cu reală susţinere populară, cel puţin o dată în săptămână, în ore de maximă audienţă, în vederea expunerii propriei poziţii asupra situaţiei social-politice din ţară”.