„Oraşul Bălţi vrea SCHIMBĂRI! Ieri, alături de Andrei Năstase şi echipa Platformei DA, am mers în mai multe blocuri locative din uşă în uşă la mai mulţi Oameni. Am vorbit în două limbi cu ei despre situaţia din ţară, reieşind din problemele social-economice cotidiene ale fiecăruia dintre ei. I-am ascultat atent. Am propus soluţii. Despre NATO, denumirea limbii sau problema federalizării Moldovei nu am discutat deloc. Sute dintre interlocutorii noştri din Bălţi, indiferent de apartenenţa etnică şi orientarea geopolitică, au apreciat propunerile noastre privind dezvoltarea economiei şi crearea în fiecare an a zeci de mii de locuri de muncă bine plătite, majorarea reală (nu doar promisă la televizor) a tuturor pensiilor până la minimum de existenţă, confiscarea extinsă a averilor demnitarilor de stat, procurorilor şi judecătorilor, dobândite ilicit, întoarcerea miliardelor furate şi pedepsirea hoţilor adevăraţi, reformarea justiţiei în interesul cetăţenilor, impozitarea ofshorurilor, protejarea specială a producătorilor autohtoni, agricultorilor şi reprezentanţilor businessului mic şi mijlociu etc”, scrie Alexandru Slusari, pe pagina sa de facebook.

Vicepreşedintele Platformei DA afirmă că a remarcat faptul că mulţi bălţeni sunt dezamăgiţi de prestaţia preşedintelui Igor Dodon, chiar dacă majoritatea din cei cu care au discutat au spus că l-au votat acum un an.

„Toamna trecută, când venea foarte des la Bălţi, el promitea luptă intransengentă cu regimul Plahotniuc şi flutura hârtia cu jurământul prin care promitea excluderea categorică a oricărei colaborări cu Partidul Democrat. În programul lui electoral nimeni nu a văzut atunci promisiuni despre împărţirea ambasadorilor, judecătorilor, conducerii Moldova Gaz cu oligarhul. Niciun cuvânt despre sistemul mixt. Nimic despre faptul că el vrea prerogative suplimentare şi republică prezidenţială. În acest context, noi îi întrebam pe Oameni dacă, după un an de preşedinţie al lui Igor Nicolaevici, ei trăiesc mai bine. Niciun răspuns pozitiv. Situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Majoritatea cetăţenilor din Bălţi, dincolo de îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia, şi-au dorit un Preşedinte luptător cu sistemul statului capturat şi cu genocidul social. Însă au obţinut un Preşedinte-oportunist, care să teme de Plahotniuc mult mai mult decât de alegătorii proprii”, afirmă vicepreşedintele Platformei DA.

„Dar noi mergem înainte împreună cu oraşul Bălţi. Ştim cum să facem ordine în ţară în maximum trei ani. Avem voinţă politică mai mult decât suficientă. Tare vrem să întoarcem Oamenii înapoi acasă, în zecile de apartamente care ieri erau închise din cauza că locuitorii sunt plecaţi la muncă peste hotare. Precum şi sutele de mii de conaţionali de-ai noştri din sutele de localităţi ale Patriei noastre. Tare vrem şi suntem capabili să construim în scurt timp o Ţară în care să vrei să trăieşti şi să poţi să trăieşti decent”, a conchis Alexandru Slusari.