​Expert de la Bucureşti, despre dosarul penal din România, în care este vizat Plahotniuc: „Lucrurile ar putea dura aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Dragnea”

​Expert de la Bucureşti, despre dosarul penal din România, în care este vizat Plahotniuc: „Lucrurile ar putea dura aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Dragnea”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 14.11.2017 07:01
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din România, care a deschis un dosar penal vizându-l pe oligarhul Vladimir Plahotniuc, este una dintre structurile importante ale procuraturii care se ocupă de mafie şi crima organizată, explică cunoscutul expert român Sorin Ioniţă.

„Lucrurile pot dura aşa cum au durat şi în cazul lui Dragnea. Sunt cel puţin zece ani de când toată lumea în România se întreabă cum e posibil să conduci toată ţara, să ai o avere atât de mare la vedere cu surse inexplicabile. Lucrurile astea nu puteau dura la nesfârşit”, a comentat Sorin Ioniţă, într-o intervenţie la Cabinetul din Umbră, referindu-se la dosarul penal deschis ieri de către DNA pe numele liderului PSD din România, Liviu Dragnea.

„În RM lucrurile stau un pic diferit. Nici în România justiţia nu este perfectă. E departe de a fi perfectă, inclusiv în DNA şi DIICOT. Însă cel puţin nişte lucruri se mişcă. Pentru români este destul de încurajator că omul care a câştigat alegerile, care conduce ţara, care numeşte prim-miniştrii şi îi dă jos cum vrea ei, este chemat la procuratură, se duce şi o să aibă probleme, pentru că acest caz pare destul de serios”, a adăugat expertul român.

Precizăm că Jurnal TV a intrat în posesia unei ordonanţe de începere a urmării penale, semnată de un procuror DIICOT din România, în care este vizat oligarhul Vladimir Plahotniuc, sub aspectul săvârşirii de constituire a unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani.

Ordonanţa este semnată pe 17 aprilie de procurorul român Raluca Negulescu, care a dispus începerea urmăririi penale în urma unei sesizări depuse de Veaceslav Platon la 3 august 2016.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI