„Am reuşit să învăţ cum putem implica tinerii în acţiunile civice şi politice, pentru că am văzut, după ultimele alegeri, că tinerii nu se implică în politică şi vin la vot într-un număr mic. Aici am primit un răspuns despre situaţia din toată Europa. Soluţiile sunt ca să începem o educaţie civică ca atare din şcoală, pentru a-i învăţa ce este democraţia şi cum trebuie să-şi iubeşti ţara, cum să implici tinerii în activităţi civice”, a spus vicepreşedintele DA.

În continuare, Liviu Vovc a menţionat că „o altă problemă importată care a fost abordată este  situaţia mass-mediei, ce se întâmplă în media şi ştirile mincinoase, manipulatorii. A fost un discurs foarte interesant despre cum media independentă este atacată. Acest lucru se întâmplă şi la noi”.
Totodată, vicepreşedintele Platformei DA a anunţat că va participa la un laborator despre ştirile manipulatoare.

„Este importantă să vedem ce soluţii pentru această problemă s-au găsit în alte ţări.  Media din RM este acaparată de către un oligarhi. Mai sunt şi fabrici de troli. Şi în RM este o persoana care şi-a făcut fabrica sa. Cetăţenilor simpli le este greu să lupte cu această manipulare”, a continuat Liviu Vovc.

„Tema principală a Forumului este populismul şi lupta cu acest fenomen. Ceea ce au spus şi înalţii demnitari este faptul că la ultimele alegeri s-a demonstrat că partidele populiste au ajuns până la 19 %, ceea ce este un număr mare. Acum partidele democratice trebuie să se gândească cum să lupte cu aceste partide şi să convingă oamenii că u trebuie de ascultat populiştii, dar trebuie să asculţi soluţii concrete”, a mai spus Liviu Vovc.

„Şi în Republica Moldova avem această problemă. Recent s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale, ude Plahontiuc şi Dodon, făcând corp comun şi manipulând societatea, venind cu lucruri populiste au luat 52 la sută din voturi”, a explicat vicepreşedintele DA.

„Tema forumului este foarte actuală şi pentru Republica Moldova. Populismul a luat on mare amploare în Republica Moldova. Pe lângă această problemă, mai există şi manipularea din mass-media. mai mult din 80 la sută din media este capturată, jurnaliştii independenţi sunt intimidaţi”, a menţionat reprezentantul Platformei DA, Ecaterina Pitel, care a participat la Forumul mondial al Democraţie.