VIDEO

Autoritatea Naţională de Integritate rămâne fără şef, după ce candidaţii au picat testul poligraf

Autoritatea Naţională de Integritate rămâne fără şef, după ce candidaţii au picat testul poligraf
Sursa: jurnal.md Foto: cni.md 09.10.2017 20:11
Concursul pentru suplinirea funcţiei de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Integritate s-a încheiat, însă învingătorul nu a fost desemnat. Asta pentru că niciunul dintre cei doi candidaţi la şefia instituţiei nu a susţinut cea de-a treia probă, testul poligraf. Decizia a fost luată astăzi, la şedinţa Consiliului de Integritate. Din acest motiv, a fost anunţat un nou concurs. 

Potrivit experţilor anticorupţie, aceste rezultate ridică semne de întrebare, întrucât ambii candidaţi sunt persoane care deja ocupă funcţii publice.

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii Teodor Cârnaţ, care a obţinut cele mai bune rezultate după primele două probe, se arată uimit de această hotărâre. Totuşi, el susţine că se aştepta la un asemenea rezultat în urma declaraţiilor făcute săptămâna trecută de către şeful legislativului, Andrian Candu, în timpul unei emisiuni. 

Solicitat pentru un comentariu, vicepreşedintele în exerciţiu al ANI, Victor Strătilă, a declarat că nu are probleme de integritate şi că este şocat de acest rezultat. Strătilă a adăugat că deocamdată nu se poate pronunţa pe marginea acestui subiect, întrucât nu a studiat rezultatele probei. Menţionăm că în urma primelor două teste, proba scrisă şi orală, Teodor Cârnaţ a acumulat 43 de puncte, iar Victor Strătilă – 33,9 puncte. 

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI