„În ultima săptămână tot mai mulţi jurnalişti şi cunoscuţi mă întreabă de ce Plahotniuc, prin diferite metode, încearcă să atragă la colaborare partidele din opoziţie, proeuropene, cu excepţia Platformei DA. Eu înţeleg foarte bine că planul mafiotului principal este de a nu admite coagularea tuturor forţelor realmente antioligarhice şi proeuropene. Totodată, vreau să vă spun, că sunt mândru de faptul că nouă nu ni se fac propuneri de conlucrare cu acest clan criminal. Din 2005 încoace, oligarhul a construit un sistem de guvernare, care are ca bază multiple scheme economice criminale, pauperizarea poporului, corupţia imensă, instituţiile publice nefuncţionale pentru cetăţeni, manipulări mediatice ieşite din comun şi intimidare grosolană a oponenţilor. Timp de 12 ani, practic, toată clasa politică, direct sau colateral, a nimerit în îmbrăţişările ipocrite şi sufocante ale lui Plahotniuc. O parte dintre politicieni au fost deja folosiţi şi aruncaţi la gunoi de către coordonator. Alţii sunt puşi la încercări prin metode tradiţionale (şantaj, mituire, retorică geopolitică despre necesitatea salvării cursului european) şi impuşi să concubineze politic cu el”, a explicat Alexandru Slusari, într-o postare pe Facebook.

În continuare, vicepreşedintele Platformei DA spune că „Plahotniuc nu are nicio cheiţă pentru Platforma DA care să ne facă măcar să admitem gândul la colaborare cu interlopii de la GBC”.

„Noi nu am privatizat hoteluri împreună cu Plahotniuc, nu am sărăcit oamenii noştri prin impunerea preţurilor exagerate pentru energia electrică din Transnistria. Noi nu am luat bani pentru a vota un preşedinte-manechin, nu am împărţit oficial, şi nici neoficial, instituţiile de drept şi de reglementare ca un pe un tort de sărbătoare. Nu am votat legi şi hotărâri de guvern împotriva cetăţenilor. Nu am concesionat Aeroportul unei firme offshore, nu am furat zeci de miliarde de lei din băncile naţionale şi nu am spălat zeci de miliarde de dolari cu acordul guvernelor controlate de oligarhi - beneficiari ai acestor operaţiuni criminale. Noi nu am făcut multe alte lucruri mârşave, cunoscute şi necunoscute. Împotriva noastră pot fi folosite armele linşajului mediatic, dosarelor penale, arestărilor şi percheziţiilor neîntemeiate şi alte metode poliţieneşti. Însă noi, categoric, nu suntem şantajabili, vulnerabili”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

Slusari mai spune că Platforma DA a venit pentru a demonta acest regim şi a crea un stat de drept cu o economie sănătoasă şi democraţie veritabilă.

„Noi am fost martori la toate coaliţiile posibile şi imposibile croite de Plahotniuc, începând cu 2009, de dragul „integrării europene a Moldovei”. Fiecare următoare alianţă, pretinsă europeană, încropită de Al Capone din Grozeşti, ne îndepărta tot mai mult de civilizaţie. Am văzut ce s-a întâmplat cu partenerii politici ai lui Plahotniuc. Cu Filat, cu Ghimpu, cu Leancă. Dar cel mai important e că noi toţi suntem martorii urmărilor. Ce s-a ales din ţara noastră?! Acum Plahotniuc caută următoarele victime, care vor fi sacrificate pentru a camufla finalizarea de către el a jefuirii ţării. Dânsul cunoaşte foarte bine că Platforma DA nu va juca niciodată după regulile mafiei. Noi am venit tocmai pentru a demonta acest regim şi a crea un stat de drept cu o economie sănătoasă şi democraţie veritabilă. Un stat pentru Oameni. În care nu există loc pentru plahotniuci”, a conchis vicepreşedintele DA.