Comitetul de Asociere RM-UE se va întruni în octombrie, la Chişinău

Comitetul de Asociere RM-UE se va întruni în octombrie, la Chişinău
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 05.10.2017 10:48
Reuniunea Comitetului de Asociere RM-UE se va desfăşura pe 19 octombrie la Chişinău. Pregătirile pentru acest eveniment a fost subiectul şedinţei Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană.
 
Premierul Pavel Filip s-a referit şi la dezbaterile organizate recent în cadrul Parlamentului European privind situaţia din Republica Moldova. Deşi majoritatea europarlamentarilor au criticat dur autorităţile de la Chişinău, Filip a spus că „deputaţii europeni au remarcat că starea de lucruri din ţara noastră s-a îmbunătăţit”.

În cadrul şedinţei au fost analizate, de asemenea, evoluţiile privind îndeplinirea angajamentelor asumate de ţara noastră în domeniul sanitar şi fitosanitar. 

În context, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Vasile Bîtcă, a menţionat că în primele nouă luni ale anului curent au fost transpuse în legislaţia naţională zece acte comunitare, iar în trimestru patru al anului 2017 urmează să fie armonizate alte 11 documente.

Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova se reuneşte de două ori pe an, alternativ la Bruxelles şi Chişinău.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI