Schimbul de replici între parlamentarul PLDM şi cel al PD a avut loc în contextul în care pe agenda Comisiei Economie a fost inclus un proiect privind accesarea unor surse financiare din exterior pentru proiecte de eficienţă energetică.

Precizarea liberal-democratului l-a deranjat pe deputatul PD Marcel Răducan, care a sărit în apărarea partidului de la guvernare.

În pofida disputelor, Comisia Economie a aprobat ratificarea acordului dintre Republica Moldova şi Corporaţia Financiară Nordică de Mediu. Reprezentanţii Ministerului Economiei susţin că dacă Parlamentul va da undă verde iniţiativei, atunci ţara noastră ar putea beneficia de surse de finanţare pentru proiecte de eficienţă energetică. Bugetul total constituie 150 de milioane de euro, dintre care 30 de milioane constituie împrumut nerambursabil, iar restul va fi oferit sub formă de credit. Menţionăm că primăvara trecută, pentru prima dată, Bruxelles-ul a hotărât să aloce peste cinci milioane de euro direct în bugetele primăriilor care vor participa la un concurs de granturi. Iar unii aleşi locali au spus atunci că au sesizat de mai multe ori partenerii de dezvoltare despre repartizarea ajutoarelor pe criterii politice.