Andrei Năstase: „Pentru cine curăţă drumul Plahotniuc prin intermediul justiţiei sale - este evident că primăria Chişinău, la ora actuală, e un obiect de troc”

Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 04.10.2017 14:17
Platforma Demnitate şi Adevăr nu intră în jocul murdar al binomului criminal Plahotniuc-Dodon care intenţionează să acapareze şi conducerea capitalei, afirmă liderul formaţiunii, Andrei Năstase, solicitat astăzi să spună care este poziţia partidului privind referendumul de demitere a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

„E clar pentru toată lumea că Chirtoaca a fost depăşit de necesităţile unei capitale moderne, a unor locuitori bine informaţi, conectaţi la lumea civilizată. Dar să analizăm lucrurile la rece, să vedem cine vrea să pună mâna pe oraş, pentru cine curăţă drumul Plahotniuc prin intermediul justiţiei sale. Înainte de toate trebuie să ne întrebăm cine şi ce interes are? Pe noi ne preocupă interesele oamenilor, ale capitalei şi ale ţării. Este evident că primăria Chişinău este la ora actuală obiect de troc al binomului criminal Plahotniuc-Dodon. Ideea de referendum în Chişinău, lansată de societatea civilă şi blocată de justiţia lui Plahotniuc, este astăzi profanată de acesta, de Dodon şi Ghimpu şi transformată în JOCURI POLITICIANISTE, ÎN CARE PLATFORMA DEMNITATE ŞI ADEVĂR NU PARTICIPĂ”, susţine liderul DA.

„Platforma DA nu intră în jocul murdar al binomului de acaparare a Chisinaului, iar locuitorii capitalei, fiind bine informaţi şi lucizi, vor decide de sine stătător în ce mod vor acţiona: vor participa sau nu la referendum; vor vota pro sau contra. Fiecare susţinător al Platformei DA, locuitor al municipiului e mai întâi de toate cetăţean şi va proceda cum îi dictează conştiinţa, iar eu am încredere în discernământul alegătorilor noştri. De asemenea, reiterez că soluţia cea mai bună pentru deblocarea situaţiei rămâne a fi demisia de onoare a lui Chirtoacă, organizarea unor alegeri libere pe care să şi le adjudece un candidat comun al forţelor antioligarhice, pro europene şi reformatoare, cu sprijinul masiv al locuitorilor municipiului. Am încredere în oameni!”, a mai spus Andrei Năstase.

Precizăm că referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă va avea loc pe 19 noiembrie. La referendum urmează sa fie pusă întrebarea "Susţineţi revocarea din funcţie a primarului general, Dorin Chirtoacă?". Dorin Chirtoacă este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El a fost reţinut pe 25 mai şi este cercetat în arest la domiciliu.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI