Declaraţiile au fost făcute de membrii Platformei Demnitate şi Adevăr în cadrul unei conferinţe de presă în faţa Teatrului de Operă şi Balet, unde au prezentat mai multe probe privind utilizarea acestor bani, inclusiv pentru aducerea oamenilor la protestul din 2016.   
     
„În ianuarie 2016, atunci când cel care s-a autoproclamat coordonatorul acestei ţări a decis să aducă din întreaga ţară susţinători în scuarul Teatrului de Operă şi Balet. Foarte multă lume s-a întrebat atunci cum atâta lume a putut să ajungă în scuar. Răspunsul la această întrebare a venit. Din miliardele furate timp de opt ani de la cetăţenii RM, Plahotniuc împreună cu guvernarea sa PD organizează tot felul de activităţi în sate, lucrări de asfaltare a unor cărări până la cimitir, iar atunci când mai are nevoie aduce şi aşa-zişii susţinători în scuarele din Chişinău”, a menţionat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

„Noi am intrat în posesia unui document, care face parte dintr-un dosar mai amplu privind mafia de la guvernare. Acest act demonstrează cum în ianuarie 2016, în acest scuar au fost aduşi oameni contra 2 800 993 de lei. Banii au fost folosiţi doar pentru ca nişte oameni necăjiţi să vină aici să facă figuraţii pentru acest individ care a batjocorit o ţară întreagă. Iată cum acest individ, care deţine peste 90 la sută din televiziune, ne minte, spunându-ne că oamenii vin să-l sprijine”, a adăugat Andrei Năstase.  

În context, Andrei Năstase a reiterat iniţiativa Platformei DA privind confiscarea extinsă a averilor dobândite ilicite.

„Reiterez iniţiativa Platformei DA privind confiscarea extinsă a averilor dobândite ilicite de către procurori şi judecători corupţi, de către funcţionari de rang înalt putred de corupţi. Atunci când Platforma DA va ajunge la guvernare, primul obiectiv al nostru va fi confiscarea dobândite ilicit”, a menţionat preşedintele Platformei DA.  

„Platforma DA a prezentat o parte din probe despre cum acest regim cum foloseşte banii furaţi de la noi toţi,cum sunt folosiţi pentru a se menţine la putere toţi cei care ne-au furat. Avem dovezi cum Plahotniuc, dorind să ajungă prim-ministru, a aruncat în vânt peste 3000 de pensii. Un miting de aşa-numită susţinere. Tot din aceşti bani sunt plătite sute de aş-zişi analişti, bloggeri, ziarişti, care în fiecare zi ne spală creierii şi încearcă să cultiveze doar o singură idee: doar Plahotniuc este soluţie pentru Republica Moldova”, a afirmat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Aceste probe arată că, pentru Plahotniuc, cetăţenii RM nu sunt oameni, sunt dor nişte cifre într-un tabel Excel”, a declarat preşedintele organizaţie de tineret, Dinu Plîngău.

După prezetarea probelor, liderul Platformei DA a mai declarat că aceşti bani nici nu au ajuns la oamenii care au fost aduşi forţat la manifestaţia din 2016.

Secretarul general al Platformei DA, Chiril Moţpan, a spus că „milioanele furate sunt folosite pentru lobby, pentru promovarea unei imagini a celui care se consideră prima persoană în acest stat. Noi trebuie să decidem dacă acceptăm să rămâne şi în continuare nişte ostatici ai regimului Plahotniuc. Aceste milioane puteau fi utile pentru ajutorul celor nenorociţi”.

Vicepreşedintele Platformei DA, Liviu Vovc, a transmis un mesaj către cetăţeni: „Noi trebuie să ne amintim că doar uniţi am reuşit să dăm jos două guverne, am reuşit să cerem publicarea raportului Kroll I. Tot împreună o să reuşit şi în continuare, iar pe ei nu îi vor ajuta nici miliardele furate”.