VIDEO

UE ar putea tăia şi finanţarea pentru reforma poliţiei

UE ar putea tăia şi finanţarea pentru reforma poliţiei
Sursa: jurnal.md Foto: gov.md 30.10.2017 18:11
Poliţia ar putea pierde o parte din asistenţa financiară a Uniunii Europene. Anunţul a fost făcut de către ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko. Potrivit diplomatului, în total, patru domenii care beneficiază de ajutorul comunităţii europene vor obţine doar parţial banii prevăzuţi iniţial.

„Este managementul finanţelor publice, susţinerea pentru acordul de Liber Schimb, pentru implementarea planului de acţiuni pentru regimul fără vize şi este reforma poliţiei. Aceste patru domenii cu sprijin bugetar ar putea fi eliberate parţial, în ceea ce priveşte eliberarea plăţilor complete acest lucru încă nu s-a decis. Acesta va fi subiectul de evaluare şi din punct de vedere al situaţiei din domeniul standardelor democratice”, a precizat ambasadorul UE pentru Jurnal TV.

Nu se ştie deocamdată despre ce sume este vorba. Acum două săptămâni, Bruxellesul a anunţat că nu va mai transfera fonduri pentru reformarea justiţiei. Şi asta pentru că autorităţile de la Chişinău au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în acest domeniu. Astfel, ţara noastră a ratat ultima tranşă în valoare de 28 de milioane de euro. În replică, ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a dat vina pe guvernarea anterioară pentru acest eşec.

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI