„În cadrul vizitei reprezentanţii formaţiunii au susţinut cererea de aderare la PPE, prezentându-şi programul şi viziunea Platformei DA cu privire la evoluţiile din Republica Moldova, la repunerea ţării pe făgaşul modernizării şi democratizării ei, conform standardelor europene de edificare a statului de drept. În urma deliberărilor din cadrul grupului de lucru responsabil de evaluarea partidelor aplicante, cererea Platformei DA a fost avizată pozitiv, decizia finală urmând a fi adoptată la începutul lunii decembrie”, se spune într-o comunicat emis de Platforma Demnitate şi Adevăr.
 
În cadrul întâlnirii cu preşedintele PPE, Joseph Daul, liderul DA şi-a exprimat profunda recunoştinţă pentru sprijinul constant acordat pe parcursul mai multor ani cetăţenilor ţării noastre de către Uniunea Europeană. 

„Fără acest sprijin, oferit prin programe de suport bugetar, proiecte de asistenţă tehnică, suport pentru diversificarea exportului şi promovarea produselor noastre pe pieţele europene, fără liberalizarea regimului de vize şi susţinerea din plin a societăţii civile, ar fi fost imposibilă menţinerea ţării noastre pe linia de plutire”, a declarat Andrei Năstase.
 
La rândul său, Joseph Daul a apreciat eforturile Platformei Demnitate şi Adevăr de consolidare a forţelor democratice, proeuropene, dar şi iniţiativele de ordin social-economic, privind îmbunătăţirea cadrului electoral, reformarea justiţiei, combaterea corupţiei, creşterea nivelului de trai al populaţiei.