Potrivit formaţiunii, vizita a fost, în primul rând, o misiune de promovare a demersului formaţiunii de unificare a forţelor democratice, antioligarhice şi de accedere în familia politică popular - europeană.

Cei doi lideri ai Platformei DA au avut mai multe întrevederi cu conducerea PPE, înalţi funcţionari ai instituţiilor europene, europarlamentari din diverse state şi grupuri parlamentare.
 
În cadrul întâlnirii bilaterale cu  preşedintele PPE, Joseph Daul, Andrei Năstase şi-a exprimat profunda recunoştinţă pentru sprijinul constant acordat pe parcursul mai multor ani cetăţenilor ţării noastre de către Uniunea Europeană. 

„Fără acest sprijin, oferit prin programe de suport bugetar, proiecte de asistenţă tehnică, suport pentru diversificarea exportului şi promovarea produselor noastre pe pieţele europene, fără liberalizarea regimului de vize şi susţinerea din plin a societăţii civile, ar fi fost imposibilă menţinerea ţării noastre pe linia de plutire”, a declarat Andrei Năstase.
 
La rândul său, Joseph Daul a apreciat eforturile Platformei Demnitate şi Adevăr de consolidare a forţelor democratice, proeuropene, dar şi iniţiativele de ordin social-economic, privind îmbunătăţirea cadrului electoral, reformarea justiţiei, combaterea corupţiei, creşterea nivelului de trai al populaţiei.

În cadrul vizitei reprezentanţii formaţiunii au susţinut cererea de aderare la PPE, prezentându-şi programul şi viziunea Platformei DA cu privire la evoluţiile din Republica Moldova, la repunerea ţării pe făgaşul modernizării şi democratizării ei, conform standardelor europene de edificare a statului de drept.

În urma deliberărilor din cadrul grupului de lucru responsabil de evaluarea partidelor aplicante, cererea Platformei DA a fost avizată pozitiv, decizia finală urmând a fi adoptată la începutul lunii decembrie.

„Şi în această vizită în capitala Uniunii Europene am avut de confruntat şi contracarat efectele propagandei oligarhice a guvernării Plahotniuc, a manipulărilor şi dezinformării la care sunt supuşi funcţionarii europeni. O bună vreme, la Bruxelles, la fel ca şi la Bucureşti sau Washington, Dodon a tot fost folosit pe rol de sperietoare, chiar în timp ce acasă, în spatele circului-geopolitic, guvernarea împarte cu el banii cetăţenilor şi ai contribuabililor europeni, judecători, ambasadori, şefii de întreprinderi, circumscripţii electorale, spaţiul mediatic şi informational”, a spus Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA şi-a exprimat convingerea că „wrestlingul geopolitic Plahotniuc-Dodon a fost deconspirat şi nu mai funcţionează la Bruxelles, în ciuda unor enorme cheltuieli de lobby”.