„Trei zile de muncă la Bruxelles alături de Andrei Năstase şi alţi reprezentanţi ai partidelor antioligarhice din Republica Moldova. Întâlniri cu zeci de parlamentari europeni. Descrierea realităţilor din Republica Moldova. Am explicat din nou cât de grave vor fi consecinţele pentru democraţia din tara noastră, dacă rămâne votul mixt şi guvernarea Plahotniuc-Dodon. Am vorbit detaliat despre hărţuirea sistemică a activiştilor noştri”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Vicepreşedintele Platformei DA a anunţat că în cadrul vizitei au avut loc şi discuţii cu cu reprezentanţi din  Grupul socialiştilor din Parlamentul European.

„Apropo, am discutat şi cu deputaţii din grupul socialiştilor, care formal îl sprijină pe Plahotniuc. În final, am ajuns la concluzia că ei deja nu sunt bucuroşi de aşa „prieteni” şi nu prea ştiu ce de făcut cu oligarhul-socialist”, a explicat Alexandru Slusari.

Totodată, Alexandru Slusari a menţionat: „Sperăm foarte mult ca sprijinul macrofinanciar, necesar pentru modernizarea Moldovei, să fie acordat doar dacă va fi îndeplinită condiţia anulării ultimelor modificări electorale”.