„Noi nu ne-am adresat la Procuratura lui Plahotniuc din motive lesne de înţeles. Procuratura este capturată şi nu mergem să-l reclamăm pe Plahotniuc la structura care îi aparţine lui. Noi l-am reclamat pe Plahotniuc în SUA, l-am reclamat în Europa. Mă bucur că în anumite state europene va fi implementată o legislaţie foarte bună, pentru ca într-o bună zi şi Plahotniuc să poată fi anchetat, să fie arestat, iar averile dobândite ilicit să fie confiscate”, a declarat Andrei Năstase.

„Platforma Demnitate şi Adevăr nu se adresează la instituţia lui Plahotniuc pentru a-l investiga pe Plahotniuc. În calitate de jurist am să vă spun un motiv: atunci când Plahotniuc va pleca de la putere, el va avea sute de ordonanţe de neîncepere a urmării penale pe numele său, pe toate capitalele. Atunci când vom vorbi de uzurparea puterii în stat va avea o ordonanţă de neîncepere a urmării penale făcută de Harunjen sau de Gurin. Atunci când e vorba de capturarea presei, de atacurile raider din media, din sistemul bancar, el va avea iarăşi o astfel de ordonanţă. Nu vreau să-i facilitez acest drum a lui Pahotniuc prin care el va flutura cu aceste ordonanţe, pentru că CEDO va trebui să ţină cont şi de asemenea documente. Va fi mult mai complicat procesul de punere sub acuzare a lui Plahotniuc după ce îşi va croi astfel de ordonanţe”, a adăugat liderul Platformei DA.   

În context, Andrei Năstase a spus că „Platforma DA nu va face acest lucru conştientă de faptul că îi va face un bine lui Plahotniuc atunci când l-am reclama la instituţiile controlate de el”.