Vicepreşedinta Platformei DA: Oamenii cu care intrăm zilnic în contact în cadrul Campaniei naţionale „O strângere de mână din inimă” constituie unicul suport al nostru

Vicepreşedinta Platformei DA: Oamenii cu care intrăm zilnic în contact în cadrul Campaniei naţionale „O strângere de mână din inimă” constituie unicul suport al nostru
Sursa: jurnal.md Foto: facebook.com/AndreiNastase.DA 11.10.2017 14:43
Modificarea sistemului electoral a deteriorat substanţial relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, acestea atingând cel mai critic nivel din 2003 încoace, iar acum ţara riscă să fie izolată de Occident şi aruncată într-o zonă de turbulenţă cu consecinţe imprevizibile şi poate ireversibile.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Tribuna de vicepreşedinta Platformei Demnitate şi Adevăr, Aliona Mandatii, care afirmă că anume din acest motiv Platforma DA a propus ca într-o chestiune de o astfel de importanţă majoră (modalitatea de alegere a deputaţilor) să se apeleze în mod constituţional la popor, în cadrul unui referendum.

Întrebată dacă Platforma DA are sprijinul forţelor civice şi politice în acest sens, Aliona Mandatii a declarat:

„Deocamdată, societatea civilă, oamenii cu care intrăm zilnic în contact în cadrul Campaniei naţionale „O strângere de mână din inimă” constituie unicul suport al nostru. De fapt, e la fel ca şi în cazul colectării celor peste 400 000 de semnături pentru referendum sau în cel al iniţiativei noastre de îmbunătăţire a actualului sistem proporţional de vot cu deschiderea listelor, cu votul prin corespondenţă, cu facilitarea implicării diasporei, a tinerilor, a femeilor.”

Totodată, Aliona Mandatii a menţionat că în aceste condiţii dificile determinate şi de 8 ani de profanare a valorilor europene, este foarte important să fie transmis un semnal pozitiv alegătorilor în privinţa unităţii forţelor antioligarhice şi realmente proeuropene. Anume în scop Platforma DA a făcut colegilor din Partidul Acţiune şi Solidaritate o ofertă politică, privind semnarea unui Acord strategic de lungă durată. Deocamdată, PAS nu a venit cu un răspuns.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI