Este declaraţia liderului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi a fost făcută după ce pe Foxnews, la categoria opinii, a apărut un articol semnat de Plahotniuc, în care oligarhul îi transmite un mesaj preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, menţionând că „Moldova nu vrea să fie trasă înapoi pe orbita Moscovei”.

„Moldoveni, luaţi aminte, proxenetul politic şi penal, de sorginte sovietică şi neo-comunistă, care în ultimii şase ani a reuşit să-şi supună prin corupere şi şantaj toate instituţiile statului, politice, de drept, executive sau de reglementare, să-şi croiască prin corupere o majoritate parlamentară antipopulară, să delapideze mai bine de o treime din rezervele valutare ale statului şi să spele peste 30 de miliarde de dolari ai mafiei ruseşti, se arată convins că în urma semnării Acordului de asociere cu UE şi a acţiunilor de reformă întreprinse de guvern în conformitate cu foaia de parcurs, în Republica Moldova este eradicată corupţia politică, fapt ce face sistemul economic al ţării mai liber şi consolidează statul de drept”, a declarat liderul PPDA.
 
„Iată cum pe banii noştri criminalul de talie regională încearcă să prostească o lume întreagă că ar fi un reformator de esenţă europeană, iar în paralel, pe căi tenebre, caută tot mai insistent intrări la factori decizionali de la Moscova. Unul dintre solii săi fiind făcut de curând prezident. De mucava, bineînţeles”, a adăugat Andrei Năstase.
 
Precizăm că ieri pe Foxnews, la categoria opinii, a apărut un articol semnat de Vladimir Plahotniuc, în care acesta se adresează către preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, şi în care oligarhul scrie că „Moldova îşi doreşte rolul unei punţi între Est şi Vest, şi nu al unui câmp de luptă”.