„Foarte atent am citit toate noutăţile despre întâlnirea preşedintelui Dodon cu tovarăşul Krasnoselski, care afirmă că este liderul aşa-numitei Republicii Transnistrene. S-a vorbit că părţile au discutat, în primul rând, problemele ce vizează interesele cetăţenilor simpli de pe ambele maluri. Au vorbit despre diplome, numere de înmatriculare, telefonie mobilă. Dar pe mine, ca pe un cetăţean simplu, mai mult mă interesează chestiunea ce ţine de procurarea energiei electrice”, a declarat Alexandru Slusari.

„Nu am auzit că a fost discutată problema existenţei companiei Energokapital, care este firma-прокладка cu conturile în offshoruri, controlată, după mai multe informaţii din surse demne de încredere, de fostul lider de la Tiraspol Şevciuc şi actualul coordonator al mafiei din Moldova, Plahotniuc. Nu am auzit ca preşedintele Dodon să fi ridicat întrebarea de ce peste 40% din banii pe care îi achită toţi cetăţenii Republicii Moldova de pe malul drept al Nistrului pentru energia electrică rămân în buzunarele Energokapitalului”, a adăugat vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.

Totodată, Alexandru Slusari a menţionat:  „De ce noi nu putem să procurăm energia electrică direct de la Hidrocentrala Cuciurgan? După cum eu ştiu, chiar şi în Federaţia Rusă există interesul organelor de ancheta faţă de această schemă obscură de comercializare a energiei electrice. Dar pe preşedintele tuturor, nu ştiu de ce, nu-l interesează cum ar fi posibil de micşorat tarifele la energia electrică pentru oamenii din cea mai săracă ţară din Europa. Sau, poate, cineva i-a interzis lui Dodon să abordeze acest subiect, foarte sensibil pentru cercuri oligarhice de la Tiraspol şi Chişinău?”.

Amintim că ieri, Igor Dodon s-a întâlnit, în oraşul Tighina, cu noul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, motiv pentru care l-a felicitat repetat cu ocazia victoriei la recentele „alegeri prezidenţiale”, scrutin nerecunoscut de niciun stat.