„Am mai lucrat şi în privat, am mai avut şi alte activităţi, dezvoltate în paralalel, dar ele nu au intrat niciodată în conflict cu activităţile mele publice sau acare erau mai mult cunoscute. Totdeauna am declarat  veniturile şi interesele, şi tot”, a declarat Cebotari în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la Unimedia.

Întrebat dacă este milionar în lei, acesta a răspuns: „Totul depinde cum se fac aceste evaluări. Eu am declarat venituri care dau răspuns întrebări. Am plătit impozite, de altfel. Am format locuri de muncă. Cred că este un lucru binevenit. N-am avut niciun credit peste un milion de lei. Eu doar mi-am asumat să întorc credite care a fost contactate de alte persoane, părinţii mei, de tatăl meu, care a decedat şi în succesiunea averii căruia eu nu am intrat. Însă mi-am asumat şi anumite datorii ale sale. Multe credite de ale lui le-am închis, dar nu toate, nu până la sfârşit, pentru că nici în succesiune nu am intrat până la sfârşit”, explică Vladimir Cebotari.

Întrebat din ce resurse financiare construieşte un bloc cu zece etaje, Vladimir Cebotari a declarat că acesta este ridicat de socrii săi, iar el nu are vreo atribuţie.

„Eu nu construiesc niciun bloc. Construiesc socrii, care, um am declarat, sunt nişte persoane foarte suficiente. Mie îmi pare foarte rău şi cu această ocazi am să le aduc scuzele de rigoare că nu am putut să-i protejez ca să nu devină un subiect de interes public. Ei sunt nişte oameni cu o reputaţie foarte bună foarte, cunoscuţi peste hotare în nişte domenii foarte înguste. Nu trebuie toate lucrurile plasate în acelaşi vas şi amestecate. Ei sunt rudele mele. Îşi au interesele lor, au dreturile lor care sunt respectate. Acest lucru deranjează când este depăşită buna normalitate. Am comunicat jurnaliştilor unor jurnalişti nu faceţi referire la nume de persoane, puteţi să daţi anumită relaţie de rudenie cu mine, dar nu faceţi referire la numele lor, fără să-i întrebaţi dacă vor ca să fie publice numele lor”, susţine ministrul Justiţiei.

Referitor la compania aeriană Fly One, la care soţia sa a fost până în septembrie 2016 coacţionar, acesta a declarat că cota-parte a fost vândută,  deoarece este „un om al coaliţiei de guvernare”, iar afacerea respectivă ar fi influenţat crediblitatea. Totodată, Cebotari a declarat că afacerea în aviaţie a fost „un proiect de suflet” de care a trebuit să se despartă.

„Nu mi s-a spus nimic. Eu sunt o persoană destul de matură pentru a vedea cum merg lucrurile. Vedeam cum este tratat acest subiect. Înţelegeam că creează dificultăţi. Nimeni niciodată nu mi-a spus un cuvânt, dar eu sunt o persoană care înţelege singură dacă aduce plus valoare sau minus valoare atunci când toată lumea luptă pentru recăpătarea încrederii. Când apare o astfel de situaţie, trebuie să iai decizii. A fost înstrăinată. Am vândut cota-parte. Îmi pare rău pentru aceasta. Niciodată nu am ascuns că aviaţa mi-a pătruns în inimă foarte adânc. Eu şi acum citesc reviste de aviaţie. Este un lucru care îmi este foarte drag”, a precizat Cebotari.

În prezent la Fly One este angajată sora lui Vladimir Cebotari, Mariana Tabuică, fost director financiar la ÎS, Moldatsa”.

Cât despre casa care din 2014 nu este înregistrată la Cadastru, ministrul spune că încă este în proces de înregistrare a imobilului, iar acest lucru nu a fost posibil până acum deoarece a fost pierdută cartea tehnică.

„Este în proces de înregistrare pentru că am pierdut cartea tehnică. Din păcate impozite plătesc rudele mele, pentru că documentaţia de proiect şi urbanism este făcută pe numele celora care sunt proprietarii terenului şi actele sunt pe ei, dar ea apare în declaraţiile mele, eu mi-l asum acest lucru public. Este în proces pentru că am restabilit foarte greu cratea tehnică”, a explicat ministrul Justiţiei.