„Nu mai suntem ca acum 3 ani, când Moldova era „ţara cu coroniţă din Estul Europei”. În acest moment, în Republica Moldova, nu mai putem vorbi de democraţie, ci de începutul unei dictaturi. Primul gest al dictaturilor este suprimarea libertăţii presei. Relaţiile cu partenerii externi sunt sub semnul întrebării, pentru că nu există încredere în acest moment în Guvernul de la Chişinău, nici în Partidul Democrat şi nici în oligarhul Plahotniuc care conduce, de fapt, Guvernul”, a declarat europarlamentarul, în cadrul unui interviu pentru Report.md.

În context, Monica Macovei a spus că banii alocaţi de UE trebuie să ajungă la oameni pentru a asigura bunăstarea cetăţenilor, nu să fie furaţi sau să ajungă în buzunarele oligarhilor.

„Nu vrem ca banii UE să ajungă la partide, la oligarhi sau să fie furaţi. Vrem ca banii UE să ajungă la oameni sau în investiţii care să genereze locuri de muncă şi, deci, bunăstare pentru oameni”, susţine europarlamentarul.

„Toţi cei care au beneficiat de miliardul furat trebuie să pună banii la loc şi să plătească penal”, a conchis Monica Macovei.