„Cred că ar trebui să încetăm să ne prefacem şi să spunem verde-n faţă că nu este Guvernul lui  Filip, ci e Guvernul lui Plahotniuc, pentru învestirea căruia cel din urmă a folosit şantajul şi coruperea, fapt care a fărămiţat peisajul politic al Parlamentului şi a creat o majoritate parlamentară, pe care alegătorii în 2014 nu o puteau visa nici în cele mai straşnice vise”, a scris membrul PPDA, pe pagina sa de Facebook.

Timp de un an Guvernul Filip s-a ţinut la suprafaţă datorită a trei factori, spune Alexandru Slusari, constatând că primul dintre acestea sunt resursele media, economice şi administrative prin intermediul cărora preşedintele PD a lovit opoziţia antioligarhică.

„Plahotniuc a concentrat în mâinile sale resurse media, economice şi administrative uriaşe, zdrobind cu brutalitate opoziţia neparlamentară”, a remarcat Alexandru Slusari.

Al doilea motiv, în viziunea membrului Platforma DA, este faptul că partenerii occidentali au susţinut financiar actuala guvernare fără a înţelege că atât timp când Plahotniuc va conduce ţara, tot mai mulţi oameni se vor dezamăgi de vectorul proeuropean.

„Partenerii occidentali externi nu au înţeles situaţia până la capăt şi nu au putut depăşi temerile geopolitice. Astfel, cu mari rezerve, dar au decis susţinerea financiară a actualei guvernări, fără a înţelege cu cât mai mult timp cât Plahotniuc se va afla la cârma Moldovei, cu atât se va mări numărul oamenilor dezamăgiţi de vectorul proeuropean”, accentuează Alexandru Slusari.

Cel de-al treilea motiv pe care-l menţionează vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr este că în componenţa actualului Guvern sunt mai mulţi miniştri care fac tot posibilul pentru a contribui la menţinerea regimului mafiot.

„În mare măsură la reluarea sprijinului financiar extern au contribuit doi miniştri, care sunt buni negociatori. Adică ministrul Economiei şi cel al Finanţelor. Ca specialişti îi respect, dar îmi pare rău că ei contribuie la menţinerea regimului mafiot”, a ţinut să precizeze Alexandru Slusari.