„Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar fi trebuit să facă prima vizită oficială externă la Bruxelles, nu la Moscova. Uniunea Europeană (UE) a alocat Republicii Moldova 746 de milioane de euro de la semnarea Acordurilor de asociere UE - Republica Moldova şi până în 2020. Chiar săptămâna trecută, Uniunea a mai aprobat încă un program de asistenţă macrofinanciară de 100 de milioane de euro pentru Moldova. În plus, Uniunea a liberalizat regimul de vize, ceea ce le permite cetăţenilor moldoveni să circule liber în toate cele 28 de state membre”, a menţionat Siegfried Mureşan.

„În aceeaşi perioadă, Rusia jupoaie Moldova cu 400 de milioane de dolari pe an, aproape 380 de milioane de euro, pentru gazul rusesc. În plus, în 2014, când Rusia a interzis importul de fructe şi legume din Moldova, Uniunea Europeană s-a purtat ca un adevărat prieten şi a permis importurile pe piaţa europeană. De asemenea, Federaţia Rusă a sprijinit constant separatismul din Transnistria şi Găgăuzia, încălcând, astfel, în mod flagrant suveranitatea teritorială a Republicii Moldova şi Constituţia ei”, a spus europarlamentarul.

Totodată, deputatul europarlamentarul a menţionat că Dodon demonstrează în aceste zile că nu vrea să reprezinte interesele cetăţenilor Republicii Moldova, ci că vrea să fie un vasal al Moscovei: „Uniunea Europeană a demonstrat că vrea o Republică Moldovă prosperă şi integrată valorilor europene, Federaţia Rusă, când Moldova a semnat un parteneriat economic cu UE de pe urma căruia au de câştigat toţi cetăţenii moldoveni, a întors spatele Republicii Moldova şi a arătat că nu-i pasă de cetăţenii moldoveni decât dacă aceştia servesc intereselor ei economice şi politice. Preşedintele Igor Dodon demonstrează în aceste zile că nu vrea să reprezinte interesele cetăţenilor Republicii Moldova, ci că vrea să fie un vasal al Moscovei”.