Asta după ce pentru astăzi a fost anunţată o conferinţă de presă care ar anunţa părăsirea formaţiunii de către unii membri din teritoriu.

„Pe data de 15 ianuarie, la solicitarea Consiliului OT Orhei am avut, împreună cu dl Andrei Năstase, o întâlnire cu un grup de membri de partid şi susţinători ai Platformei DA Orhei. Se presupunea că vom avea un dialog, un schimb de păreri privind situaţia din cadrul organizaţiei şi identificarea unor acţiuni menite să deblocheze situaţia de incertitudine, apărută după mai multe întâlniri ale lui Ion Levinţa, actualul preşedinte al organizaţiei teritoriale, cu individul pe nume Nicolae Gârbu. Aceştia au complotat zile în şir pentru a convinge membrii organizaţiei teritoriale să adere la un efemer proiect politic al lui Nicolae Gârbu şi Vasile Iacubov, foşti membri ai Birolui Politic al Platformei Demnitate şi Adevăr”, a declarat Chiril Moţpan.

Reprezentantul Platformei DA afirmă că Leviţa, precum şi alţi membri locali, au acceptat să iasă din partid pentru 10 mii de lei, maşină şi oficiu.

„Bolnav de iubire pentru sine, orbit de orgoliu şi banii promişi de Gârbu şi compania, Ion Levinţa a insinuat tot felul de inepţii, învinuiri fantasmogorice, accentuând că nu a fost apreciat după merit. Dar, totodată,s-a deconspirat! Victor Mudrea, vicepreşedinte, preşedinte al organizaţiei municipale Orhei, a declarat în faţa tuturor, că Gârbu le-a promis câte 10.000 de lei, maşină şi oficiu dacă aderă la gaşca lui. Mudrea a refuzat. Levinţa, însă, se plimbă cu maşină nouă. Astăzi acest Levinţa anunţă că părăseşte partidul. Vrea să o facă într-o conferinţă de presă, în care nu va vorbi de faptul că s-a vândut pentru trei arginţi, că a trădat aşteptările atător oameni ai demnităţii din Orhei. Aşa procedează lacheii lui Plahotnic. Dar cine-l urmează pe Gârbu, Levinţa şi alţii, care au venit în Platforma Demnitate şi Adevăr dornici de a-şi satisface propriile ambiţii bolnave? Au venit nu pentru a salva ţara de mafia lui Plahotniuc, ci pentru a face bani, pentru a se pricopsi cu ceva”, a adăugat Chiril Moţpan.

Precizăm că Platforma DA a anunţat încă la sfârşitul lunii trecute că trimişii oligarhului Vladimir Plahotniuc încearcă să corupă mai mulţi susţinători ai Platformei DA din Orhei, propunându-le salarii mari şi maşini de serviciu.