„Am studiat cu mare atenţie rezultatele ultimului sondaj, care a fost prezentat astăzi. Acolo era o întrebare foarte interesantă despre cele mai importante problemele care trebuie să fie rezolvate de actualul preşedinte. Astfel, aproape 30 la sută din respondenţi au spus că societatea trebuie să fie consolidată. Au urmat problemele social-economice, cum ar fi sărăcia, crearea locurilor de muncă, lupta împotriva corupţiei şi viitorul copiilor”, a menţionat vicepreşedintele Platformei DA.  

„Printre întrebările prioritare nu am găsit problema federalizării Republicii Moldova, schimbul drapelelor de la Reşedinţa de Stat şi limbii pe site. Chiar nici lupta cu unionismul nu se află pe lista problemelor societăţii. Nu credeţi? Puteţi privi conferinţa de presă. Dodon, poate a venit timpul să termini jocul făcut pe regulile lui Plahotniuc şi să începi să rezolvi problemele reale ale cetăţenilor? Sau poate lesa este prea scurtă?”, a adăugat Alexandru Slusari.

Precizăm că astăzi a fost prezentat un sondaj, iar printre întrebările studiului este şi: „De care problemă ar trebuie să se ocupe în primul rând preşedintele Igor Dodon?”. Sondajul a fost realizat în perioada 2-10 ianuarie 2017, pe un eşantion de 1179 de respondenţi din 76 de localităţi, şi are o eroare maximă de 3%.