„Deja se ştie că în SUA există o anchetă şi pe marginea furtului miliardului, dar şi pe marginea celor peste 30 de miliarde de dolari pe care i-a spălat împreună cu pionii săi prin justiţia din RM. Şi în anumite state din UE s-a înteţit această activitate. Eu bănuiesc că la iniţiativa celor două instituţii din SUA, una dintre ele FBI, s-au intensificat investigaţiile în aceste două cazuri. Se pune şi problema arestării activelor lui Plahotniuc din spaţiul european. Iată de ce Plahotniuc forţează lucrurile şi pe domeniul presei, şi pe domeniul electoral, şi pe toate domeniile pe care le controlează în RM. Spaţiul lui de deplasare va fi doar Republica Moldova. Iată de ce trebuie să se menţină la putere, pentru că în afara puterii el va ajunge la puşcărie”, a declarat Andrei Năstase la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

Prezentă la emisiune, preşedinta PAS a menţionat că forţele antioligarhice vor depune presiune pe autorităţi astfel ca următorul raport Kroll să fie făcut public.

„În martie trebuie să apară cel de-al doilea raport Kroll despre care bănuim că va fi interesant. Trebuie să punem presiune ca acest raport să fie făcut public. Noi merităm să vedem ce e scris în acest raport, pentru că noi am fost furaţi”, a menţionat Maia Sandu.

„Protestul rămâne mecanismul principal. Susţinem mişcarea protestatară împreună şi am demonstrat că venim din acelaşi bazin. Oamenii au revolta în ei şi cei din PAS, şi cei din Platforma DA, dar şi din alte partide antioligarhice. Ar trebuie să revenim şi să ne aşezăm la o masă de dialog cu reprezentanţii societăţii civile şi să ne facem un plan de acţiuni, să nu admitem ca Plahotniuc să ajungă premier”, a spus Andrei Năstase.