Declaraţia a fost făcută de către jurnalistul Vlad Ţurcanu, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă. Totodată, el a punctat că restructurarea spaţiului mediatic din Republica Moldova va fi foarte dificilă, deoarece guvernarea şi CCA nu-şi doresc acest lucru. 

Vlad Ţurcanu a criticat Consiliul Coordonator al Audiovizualului pentru faptul că i-a oferit licenţă companiei „Exclusiv Media", care aparţine socialiştilor şi va retransmite un post TV din Rusia.

„Nu este primul cadou pe care CCA îl face Partidului Socialiştilor, încă în urmă cu un an CCA a luat decizia într-o zonă în care îndeobşte Europa de Est încearcă să se pună la adăpost de propaganda rusească: CCA a decis să ofere o licenţă de emisie unui alt post rusesc, NTV, aşa cum aţi spus, şi, părerea mea sau mai bine zis impresia, este că deşi are un statut apolitic şi autonom specificat ca atare în lege, CCA pare mai curând angajată în aranjamente politice, decât urmăreşte un interes public, aşa cum prevede Codul Audiovizualului. Mă întrebaţi cum am putea să reconfigurăm spaţiul nostru informaţional - va fi destul de greu. Pentru că ar trebui să se facă o restructurare a ceea ce avem acum în condiţiile în care însăşi statul nu doreşte şi nici această instituţie autonomă CCA sub control parlamentar nu arată că ar dori să participe la însănătoşirea sau asanarea spaţiului informaţional”, a declarat Vlad Ţurcanu.

Totodată, comentatorul politic a mai declarat că deşi Partidul Socialiştilor se declară în opoziţie, acesta este mai degrabă afiliat guvernării.

Contactat pentru o reacţie, preşedintele CCA, Dinu Ciocan, ne-a spus să revenim mâine, întrucât este ocupat, iar şefa Serviciului de presă al Partidului Socialiştilor nu a răspuns la telefon pentru comentarii. Amintim că, la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, CCA a hotărât să ofere licenţă de emisie companiei „Exclusiv Media” SRL, fondată de către deputatul socialist Corneliu Furculiţă şi administrată de consilierul municipal al PSRM Petru Burduja, pentru Exclusiv TV. Proiectul a fost prezentat de către Burduja, care a spus că acest canal va fi unul de divertisment. Unii membri ai CCA au declarat atunci însă că postul va fi unul similar NTV, despre care au spus că este manipulator.