VIDEO

Jăcmăneală liberală // Mai pe scurt

Jăcmăneală liberală // Mai pe scurt
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 10.01.2017 20:11
MAI PE SCURT, Moldova va trebui să-i plătească 10 mil. de lei pagube liberalului Iurie Topală. Vorbim de un caz ajuns la CEDO şi cică în curând de acolo ar putea să ne vină această „veste de Crăciun”: să dăm 10 milioane de lei din bugetul ţării, adică din buzunarul nostru. Pentru ce? Pentru că acest Topală a acţionat cu vreo trei ani în urmă primăria capitalei în judecată. Aţi înţeles, un liberal l-a acţionat pe un alt liberal, pe Dorin Chirtoacă, în judecată. Şi fiindcă unul din aceşti doi liberali, adică Topală, a pierdut procesul în Moldova, el a mers la CEDO. Şi zilele acestea CEDO va trebui să ia o decizie.

Să vă spun esenţa problemei. Probabil ştiţi că acest Iurie Topală este principalul sac cu bani al Partidului Liberal. El îşi câştigă milioanele din transportul public în capitală, are tocmai nouă rute de microbuz şi două de autobuz. În anul 2011 el a cerut de la Chirtoacă două rute de autobuz, numărul 10 şi 28 care circulă la Grătieşti şi Hulboaca. Le-a primit şi a început să deservească pasagerii, numai că primăria i-a impus un tarif la bilete mai mic decât cel real. Iar diferenţa de preţ urma să i-o compenseze aceiaşi primărie. Deci, înţelegeţi, preţul real al biletului era să zicem de 3 lei, primăria ca şi cum vroia să le facă un bine călătorilor, impunându-l pe Topală să vândă bilete cu 2 lei, după care primăria urma să-i întoarcă diferenţa de un leu.

Şi Topală începe activitatea, iar cam peste vreo săptămână cică cere compensaţia respectivă de la primărie. Chirtoacă i-ar zis „bine-bine, colega, o să-ţi plătim diferenţa, tu lucrează.” Şi Topală ştiţi cât a activat după asta fără să primească acea diferenţă? Trei ani! Cum vi se pare treaba asta? Adică omul ca şi cum cere ce i se cuvine de la primărie, primăria nu-i dă şi el continuă să lucreze – cu pierderi! – timp de trei ani! Aţi mai auzit de aşa businessmani care să activeze în pierdere, adică să-şi facă lor conştient rău, timp de trei ani?! Şi nu uitaţi că e vorba de doi colegi şi doi fruntaşi ai aceluiaşi partid, unde s-a mai văzut ca unul să-l îngroape pe celălalt? Da Topală cu Chirtoacă asta vor să ne convingă, că unul îl prosteşte pe celălalt. De fapt, amândoi ne prostesc pe noi toţi.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP