Fostul ambasador moldovean în SUA, Mihai Manoli, spune că mesajul oligarhului Vladimir Plahotniuc către preşedintele ales al SUA, Donald Trump, ar fi încălcat „etica diplomatică” din mai multe motive. În primul rând, pentru că diplomaţia nu se face prin intermediul presei. Totodată, potrivit fostului ambasador, există instituţii care trebuie să vină cu asemenea declaraţii, şi nu oligarhul Plahotniuc.

„Diplomaţia nu se face prin intermediul presei. Şi dovada celor mai bune intenţii ale RM ar fi trimiterea unui Ambasador la Washington, post vacant de aproape doi ani. Statele Unite ale Americii dispun de o Ambasadă la Chişinău şi Federaţia Rusă dispune de o Ambasadă la Chişinău, deci eu cred că sunt mai credibile pentru autorităţile de la Washington mesajele care vin de la aceste instituţii. Eu cred că este şi o opinie oficială prezentată de Ambasada Americană la Chişinău şi care este adusă la cunoştinţă în caz de necesitate. Căile trebuie să fie altele”, a declarat Mihai Manoli pentru Europa Liberă.

Întrebat dacă articolul pe care şi-a pus semnătura Plahotniuc ar putea avea vreun impact, Mihai Manoli a răspuns diplomatic: „E puţin probabil ca mesajul liderului PD să preocupe în acest moment noua administraţie de la Casa Albă”.