Anunţul PL de a-şi retrage semnătura de pe Acordul de colaborare încheiat între majoritatea parlamentară şi Partidul Popular European a fost urmat de un schimb de declaraţii între Mihai Ghimpu şi Iurie Leancă pe Facebook.

„Domnul Ghimpu a demonstrat că nici azi nu a înţeles că acel parteneriat era pentru integrarea europeană, nu pentru promovarea hoţiilor din primăria Chişinău. Dacă dânsul a crezut că acest acord a fost un joc politic pentru anularea referendumului, a făcut corect că şi-a retras semnătura când a aflat că nu este aşa”, a scris Leancă, pe pagina sa.

„Acest fost „simplu prim-ministru” nu merită replica mea, dar odată ce vorbeşte despre hoţii, vreau să-i amintesc că hoţia secolului – furtul miliardului şi nu numai, poartă semnătura dumnealui, începând cu ziua când a acceptat micşorarea pachetului de acţiuni deţinut de Stat la Banca de Economii. Domnule Iurie Leancă, dacă sunteţi atât de cinstit, Vă propun să vă retrageţi semnăturile de pe toate hoţiile care au avut loc în perioada când aţi fost prim-ministru. Desigur dacă puteţi”, a replicat Ghimpu.