Astfel o mare parte din controlorii de zbor împreună cu sindicatul de ramură anunţă proteste pentru 25 septembrie 2016. Potrivit unui mesaj difuzat pe reţelele sociale, ei acuză administraţia întreprinderii de reţinere nejustificată a plăţilor pentru: salarii, deplasări, recalificări, informeaza mold-street.

„În anul 2015 din cauza managmentului defectuos şi a delapidărilor comise de administraţie, salariile controlorilor au fost reduse cu 40%. În plus chiar dacă rata inflaţiei a crescut cu peste 25%, salariile nu au fost indexate, iar la plata salariilor se atestă întârzieri de trei luni", se arată în mesajul controlorilor, care spun că aceasta s-a întâmplat în condiţiile în care traficul de terminal s-a majorat cu 13%

Totodată ei acuză actuala administraţie de cheltuieli nejustificate şi de faptul că reducerile practic nu iau afectat, aceştia beneficiind de salarii lunare de peste 42.000 de lei, în timp ce controlorii au în medie 16.000 lei. 

Anterior controlorii au ieşit la protest pe 21 septembrie.

Vitalie Rapcea, viceministru al Transporturilor şi membru al Consiliului de Administraţie al MoldATSA susţine într-o postare pe contul săi de facebook că această actiune de protest „este nu doar un show, ci, îmbraca deja o forma clară de intimidare a conducerii întreprinderii, a membrilor C.A. şi de manipulare a opiniei publice".

„Singura modalitate constructivă de a schimba ceva, este prin aceasta platforma de comunicare, pe care o aveţi creată, şi nu prin proteste şi declaratii cu tenta de santaj, prin care sugerati că spatiul aerian nu ar fi in siguranţă prin serviciile pe care le prestaţi", susţine oficialul.

Totodată viceministrul Vitalie Rapcea afirmă că problemele de la MoldATSA sunt vechi de aproape nouă ani, iar noua conducere a MoldATSA şi a Ministerului care este în funcţie de un an şi încearcă acum să găsească soluţii.