„În campania electorală există riscul să deviezi subiectul în direcţia în care au nevoie autorităţile. De asta mă tem cel mai tare: că în următoarele luni o să vedem doar justiţie televizată. Aproape zilnic vedem alergătură pe holurile judecătoriei, chipurile se face dreptate. În realitate nu se face nici justiţie, nici dreptate. Şi de aici apare suspiciunea că acei magistraţi n-au acţionat de capul lor. Cel mai probabil, a fost ceva orchestrat la nivel înalt”, a spus jurnalistul Ghenadie Brega.

Unii invitaţi consideră că reţinerea judecătorilor este întârziată. „Ridică foarte multe semne de întrebare. Cel mai interesant este că structurile de stat, care în aceşti ultimii patru ani, deşi ştiau că există astfel de scheme, ştiau că judecătorii sunt implicaţi în scheme de spălare de bani, şi e vorba de sume foarte mari, structurile de stat au tăcut, au muşamalizat dosarele. Îmi pare foarte dubios, că organele de stat din Moldova se interesează de furtul de bani din Rusia şi neglijează aproape total furturile de bani din Moldova”, a mai adăugat Brega.

Expertul politic Victor Ciobanu a afirmat că este absolut evident de ce a apărut peste atâţia ani. „Acum a fost dată comanda: Fas! mergem înainte, băieţi. Nu cred că în acest proces, cu aceşti judecători, vom auzi ceva surprinzător, vom auzi probabil ceea ce ne va spune Procuratura, care este translator şi ea ne va spune că toată spălătoria a organizat-o Platon, scenariu care este pregătit de sus şi este transmis acestor organe”, a conchis Ciobanu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.