Referindu-se la reţinerea celor 15 magistraţi în dosarul spălării a 20 de miliarde de dolari din Rusia prin intermediul justiţiei din RM, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr a reamintit că a demascat această schemă încă în 2013. 

„Aici la Washington, ceea ce mă preocupă în mod deosebit este ancheta internaţională în ceea ce priveşte furtul miliardului şi spălările de 20 de miliarde de dolari. Se ştie foarte bine, încă în 2013 am demascat în faţa procurorului general şi în faţa ministrului Justiţiei de atunci aceste spălări de miliarde, care iată că la ani-distanţă produc anumite reţineri. Ar fi bine ca presa din RM să vadă ce declarau acum un an Morari, Poalelungi, etc. Spuneau că e expirat termenul de prescripţie, că nu sunt spălări de bani. Iată că atunci când lui Plahotniuc îi trebuie să facă figuraţie, atunci se poate”, a spus liderul PPDA.

În cadrul agendei sale de la Washington, Andrei Năstase are programate mau multe întrevederi cu responsabilii din SUA care se ocupă de investigarea „furtului secolului”.

„Ziua de astăzi este promiţătoare şi sunt sigur că ceea ce mi-am propus se va produce. Am venit la Washington, la fel cum am fost la Paris, la Barcelona sau Bruxelles, mai puţin pentru fotografii, dar am venit să mă văd cu Diaspora, cu societatea civilă. Astăzi urmează să mă văd cu investigatori cu furtul secolului. Cred că informaţiile pe care le voi pune la dispoziţie vor fi utile şi vor apropia ziua în care cetăţenii RM îşi vor recăpăta miliardele furate şi nu vor mai fi obligaţi să restituie încă 20 de ani încolo furtişagurile făcute Plahotniuc, Filat, Shor, Platon şi tot felul de bandiţi care s-au perindat la putere în RM sau au controlat-o din culise”, a menţionat liderul mişcării protestare.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.