În lista celor decoraţi se numără câţiva aşa-zişi miniştri, directori şi şefi de întreprinderi sau agenţii.

Printre cei cărora le-au fost înmânate „distincţii” este şi Mihail Dobrov, directorul companiei Energokapital, firmă intermediară în operaţiunile de procurare a energiei electrice de către Republica Moldova. Anterior, expertul în energetică Sergiu Tofilat a dezvăluit faptul că oligarhul Vladimir Plahotniuc şi liderul separatist Evgheni Şevciuk au creat o schemă criminală prin care obţin anual 150 de milioane de dolari, bani achitaţi de cetăţenii Republicii Moldova prin facturile la energia electrică.

Potrivit portalului openpmr.info liderul separatist a oferit „distincţii” aşa-zişilor deputaţi care în toamna anului trecut nu au fost prezenţi la şedinţele plenare, blocând în acest fel activitatea Sovetului Suprem de la Tiraspol anume atunci când trebuia să fie examinată chestiunea privind bugetul regiunii.

„Şevciuk şi-a decorat suita în secret, dar înţelege că societatea va fi nemulţumită de acest fapt. Totuşi, el a făcut-o doar pentru a le menţine loialitatea. Cu alte cuvinte, doar ca ei să nu fugă”, informează openpmr.info.