„Nu ai reuşit şi nu-ţi va reuşi vreodată să mă constrângi, cu bani, frică sau alte mijloace, să cedez din poziţii, să merg la înţelegeri cu tine şi să trădez lupta sfântă de eliberare din captivitatea ta a Republicii Moldova. Voi rămâne duşmanul tău pentru totdeauna şi sunt gata să lupt până la capăt împotriva dictaturii oligarhice plahotniuciste”,  se menţionează în scrisoarea deschisă a lui Andrei Năstase către Vladimir Plahotniuc.

„O perioadă lungă de timp ne-am confruntat unul cu altul „în absenţa ta”. Eu ieşeam în faţa colegilor şi susţinătorilor mei şi le vorbeam la întruniri, în mass-media, la întâlniri cu lideri străini, denunţând şi acuzând tirania ta. În acelaşi timp, mass-media controlată de tine încerca din toate puterile să mă ponegrească în ochii cetăţenilor, inventând absurdităţi una mai dezgustătoare decât alta, uitând de toţi ceilalţi oponenţi. În context, vreau să-ţi mulţumesc, or, prin toate acţiunile tale, practic ai recunoscut că îţi este, într-adevăr, frică de mine”, a adăugat reprezentantul mişcării protestatare.

Tot în această scrisoare, liderul Platformei DA spune că Plahotniuc este discipolul al principalului propagandist nazist Paul Joseph Goebbels.

„Principalul propagandist nazist, Paul Joseph Goebbels, susţinea că, cu cât mai gravă şi neruşinată este minciuna, cu atât mai repede poate fi crezută. Eşti un discipol capabil al acestuia. Utilizarea cu succes a metodelor lui Goebbels nu necesită talent analitic sau alte abilităţi şi aptitudini, este suficient să nu ai deloc scrupule. Lipsa totală de conştiinţă ai demonstrat-o clar tu şi acoliţii tăi, născocind tot felul de mizerii despre mama mea, dovada cea mai elocventă că tu nu ai nimic sfânt”, a afirmat Andrei Năstase.

Precizăm că Andrei Năstase îl cheamă din nou pe prim-vicepreşedintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, la un duel verbal public. Năstase afirmă că este gata să meargă chiar şi la una dintre televiziunile care îi aparţin oligarhului.

„În ciuda atitudinii mele hiper-negative faţă de tine, vreau să cred că ţi-au mai rămas nişte vestigii de demnitate umană şi de bărbăţie. În acest caz, eşti obligat să accepţi provocarea mea la un dialog direct şi deschis „faţă în faţă”. Da, acesta trebuie să fie nu doar un dialog, ci o confruntare. Nu atât între două persoane, între doi adversari, cât o confruntare între două principii de viaţă. Te-ai obişnuit să te bazezi pe superioritatea ta în materie de forţă, având în spate un sistem administrativ şi punitiv puternic. Scopul meu este să readuc libertatea în ţara capturată de tine, pe când tu lupţi pentru propria libertate, pe care, de altfel, ai s-o pierzi, când la putere vor veni forţele antioligarhice şi patriotice”, spune Andrei Năstase, în scrisoarea deschisă adresată lui Vladimir Plahotniuc.