Preşedintele ţării Nicolae Timofti, preşedintele Parlamentului Andrian Candu şi premierul Pavel Filip au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor cu ocazia sărbătorii „Limba noastră cea română”. Oficialii au fost protejaţi de zeci de bodyguarzi înarmaţi cu umbrele antiglonţ şi alte mijloace de apărare.


Cei trei oficiali au mers în parcul central din Chişinău, în timp ce oamenii de pază roiau în jurul lor cu umbrele şi serviete, în condiţiile în care cerul este senin, iar meteorologii nu au anunţat precipitaţii pentru astăzi. Mijloacele de apărare seamănă izbitor cu cele preferate de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

De remarcat că anterior, un agent de pază al premierului Pavel Filip s-a înarmat cu o umbrelă asemănătoare celor observate anterior la bodyguarzii lui Plahotniuc.

Pentru a-l proteja pe Vladimir Plahotniuc de „atacatori”, paza de corp a ieşit cu accesorii şi mijloace de apărare în faţa susţinătorilor PD la un protest organizat în scuarul Teatrului de Operă şi Balet în luna ianuarie curent, când oligarhul anunţa că doreşte fotoliul de prim-ministru.