„În ultimul timp s-au înmulţit atacurile asupra mea personal din cauza activităţii politice. Atacatorii operează în exclusivitate cu minciuni, care mai mult îi caracterizează pe dânşii, decât pe mine. Ultima aberaţie scrisă de slugile mafiei autohtone a fost că eu aş fi fost „dat afară de la CEDO”, a anunţat Pavlovschi pe pagina sa de Facebook.

Fostul judecător mărturiseşte că a plecat de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului împreună cu alţi colegi, doar după finalizarea mandatului de şase ani.

„Este o minciună. Eu, ca şi ceilalţi colegi, am părăsit CEDO după finalizarea mandatului meu de 6 ani, prevăzut de Convenţie. În această perioadă am activat în calitate de judecător raportor aproape că în toate dosarele iniţiate în baza cererilor depuse de cetăţenii moldoveni şi în care CEDO a constatat încălcări. Prin aceasta, eu, de rând cu alţi colegi - judecători, am contribuit activ la crearea jurisprudenţei CEDO pe cauzele moldoveneşti – jurisprudenţa, de care se conduc juriştii moldoveni până în ziua de azi”, a mai spus membrul PPDA.

„În confirmarea scriselor mele, anexez o referinţă scrisă în privinţa mea de către Preşedintele CEDO. Fac acest lucru nu pentru a mă lauda, ci pentru a manifesta caracterul fals şi josnic al încercărilor sculelor Marelui Coordonator de a mă discredita”, a conchis Pavlovschi.

Amintim că preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat în cadrul unui interviu că este urmărit zilnic de maşini cu numere transnistrene şi de maşini ale MAI, că i se interceptează telefonul, că i se sparge poşta electronică şi chiar îi este supravegheată casa.

Totodată, potrivit lui Năstase, angajaţii din holdingul lui Plahotniuc într-un mod odios, s-au năpustit peste mama sa, intimidând-o, hărţuind-o şi agresând-o verbal, cauzându-i suferinţe de ordin fizic şi moral incomensurabile.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.