După ce Alina Zotea a prezentat cu mare fast proiectul de la tribuna Parlamentului, stăpânindu-şi cu greu mândria, entuziasmul i-a fost curmat de deputatul PLDM George Mocanu. „Eu cred că avem o problemă. Nici nu ştiu cum să vă spun, dar dacă votăm toţi astăzi proiectul oricum 1 iunie va fi zi lucrătoare, din simplul motiv că noi trebuia să mai modificăm un articol din Codul Muncii. Care este sensul să aşteptăm 3 luni răspunsul de la Guvern, când este vorba de 4 cuvinte care trebuiau trecute în articolul 11 din Codul Muncii? Acum chiar dacă votăm, nu avem aplicabilitate practică”, a declarat Mocanu.

„Consider că şi Parlamentul poate face acest lucru”, a spus Zotea, întorcându-se spre prezidiul Parlamentului pentru a primi încuviinţarea lui Candu. Acesta însă a dat infirmativ din cap.

Fără să stea mult pe gânduri, Zotea a şi găsit pe loc soluţia. Aceasta a propus ca Guvernul să facă de urgenţă modificările necesare în Codul Muncii, astfel încât ca miercuri, 1 iunie, să fie deja zi liberă. Deputata însă nu a luat în calcul că, tradiţional, Guvernul se întruneşte în miercuri seara şi nu va reuşi să facă modificările, astfel 1 iunie ar fi zi liberă doar începând cu anul 2017.

Şi de această dată prezidiul i-a întrerupt avântul. Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, i-a reproşat deputatei PL: „Legea spune altceva, Alina...”

Băgată definitiv în ceaţă, Alina Zotea a rămas fără cuvinte, iar Candu a pus punctele pe „i”. „Cât de mult aş fi vrut eu să pot toate, dar, cu regret...”, a încheiat Candu discuţia. 

În pofida eşecului Alinei Zotea în Parlament, PL a şi emis un comunicat în care anunţă că „La iniţiativa Partidului Liberal, ziua de 1 iunie a fost declarată zi liberă”. Şi Alina Zotea s-a lăudat pe pagina de facebook cu o „victorie”. „Este victoria noastră, a copiilor şi a părinţilor! Astăzi am prezentat în Parlamentul RM proiectul Hotărârii cu privire la 1 iunie zi LIBERĂ. Proiectul a fost votat favorabil în unanimitate”, este mesajul postat de deputata PL.