Procedura de vot a fost secretă. Ulterior s-a anunţat că peste două sute de voturi au fost în favoarea Maiei Sandu şi niciunul împotrivă.

De asemenea, în cadrul Congresului de constituire au fost aleşi vicepreşedinţii PAS – Liliana Nicolaescu-Onofrei şi Sergiu Musteaţă, precum şi secretarul general al partidului  - Igor Grosu.

Conform statutului, noul partid politic se plasează pe segmentul de centru-dreapta, având doctrina liberalismului social. Simbolul PAS îl reprezintă cuvântul „pas” – acronim al denumirii depline a partidului, scris cu litere mici, încadrat între slash-uri.

Maia Sandu a declarat că organul de conducere este ales pentru o perioadă de 10 luni, iar ulterior va fi aleasă o nouă conducere.

„În următoarele zece luni ne propunem să atragem câţi mai mulţi oameni şi să ne pregătim pentru prima campanie electorală, cea pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Partidul va activa din cotizaţiile de membru care, potrivit statutul partidului, sunt de 120 de lei anual, dar şi din donaţii.

Potrivit datelor prezentate în cadrului Congresului, până astăzi proiectului PAS s-au alăturat 7500 de oameni.