Este vorba despre Dan Mitriuc, care a fost ales în secret de către Consiliul Societăţii pe Acţiuni „Moldtelecom” în urma unui concurs la care ar fi candidat 11 participanţi, a căror identitate a fost ascunsă de Moldtelecom, făcându-se referire la protecţia datelor cu caracter personal.

Dan Mitriuc, un tânăr de nici 30 de ani, a activat la Victoriabank şi, de acolo, a fost propulsat în funcţia de director adjunct responsabil de activitatea financiară în cadrul „Căii Ferate a Moldovei”. Mitriuc a plecat de la Căile Ferate în vara anului trecut, odată cu preluarea conducerii acestei instituţii de către liberali, după ce aparţinuse democraţilor, iar salariaţii nu-şi primeau banii cu lunile.

Acesta a lucrat la Victoriabank, unde controversatul Vladimir Plahotniuc a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului de Administrare a băncii. Mitriuc a mai făcut bani activând în contabilitatea „General Media Grup”, firmă a aceluiaşi Plahotniuc, a scris anterior Ziarul Naţional.

Postul de director al Moldtelecom a devenit vacant după numirea lui Vitalie Iurcu în funcţia de viceministru al Economiei. Faptul că Partidul Democrat promovează oameni de încredere în întreprinderi de stat cu profit a devenit o normă în Moldova.