În cadrul evenimentului, directorul Asociaţiei pentru Politică Externă, Victor Chirilă, l-a criticat dur pe oligarhul Vladimir Plahotniuc. „Victor Chirilă şi experţii străini vorbesc despre Plahotniuc. Aştept ca şi Orban, şi Corlăţean să amintească măcar de Plaha. Să vedem dacă au curaj”, scrie cunoscutul analist politic de la Bucureşti, Armand Goşu.

Vom reveni mai târziu cu detalii despre subiectele discutate la conferinţă. 

La conferinţa organizată de Friedrich-Ebert-Stiftung România sunt prezenţi experţi din Republica Moldova, Georgia, Ucraina, Polonia şi România, care prezintă poziţiile lor cu privire la situaţia actuală.

„Iniţiativa Parteneriatul Estic se află în centrul unei de dezbateri politice aprinse. În topul agendei de politică externă a UE figurează, pe lângă relaţia cu Federaţia Rusă, aspecte ce ţin de progresul pe care l-au obţinut până acum statele partenere pe drumul spre statul de drept, pluralism şi economie de piaţă, de felul şi ritmul în care decurge implementarea acordurilor de asociere cu Uniunea Europeană şi de felul în care UE trebuie sa acţioneze pentru a promova pacea, securitatea şi bunăstarea în regiune”, se spune în descrierea evenimentului.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.