„Există interes pentru desemnarea unui candidat comun la preşedinţie. Opoziţia trebuie să aibă un candidat comun, dar aceasta nu înseamnă că vom face front comun cu Igor Dodon. Urmează să discutăm şi să stabilim un mecanism cum va fi ales acest candidat. Trebuie să luăm o decizie în echipă”, a spus Maia Sandu, în cadrul emisiunii Interpol, la TV7.

Întrebată dacă va face campanie electorală în favoarea liderului DA, Andrei Năstase, în cazul în care se va lua decizia ca acesta să fie candidatul comun, Maia Sandu a spus că acest lucru va fi decis la congresul partidelor.

„Trebuie să luăm o decizie de echipă şi la Congres vom vedea poziţia colegilor delegaţi la Congres, dacă ei cred că trebuie sau nu să particip, după care, atunci când vom ajunge să convenim un mecanism, va trebui să ne asumăm şi un angajament. Suntem deschişi pentru o asemenea formulă. Acuma cine o să fie candidat? Ar putea fi oricine care satisface nişte condiţii şi care dovedeşte că este candidatul cel mai puternic şi care va reuşi să câştige”, a declarat Maia Sandu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.