Ambasadoare a mai spus că implementarea reformelor este un obiectiv prioritar pentru Republica Moldova, întrucât fără acestea nu se va putea înregistra o creştere economică.

„Sper că Moldova este gata să înceapă reformele având într-o mână agenda măsurilor care trebuie luate, iar în altă mână foaia de parcurs care a fost stabilită de comun acord cu Uniunea Europeană. Întreaga societate trebuie să se implice, să participe la procesul de reformare, astfel încât toţi să fie siguri că reformele vor aduce schimbarea aşteptată. Reformele trebuie să fie transparente şi durabile. De acest lucru aveţi foarte mare nevoie. Acordul de Asociere dintre Moldova şi Uniunea Europeană este un cadru foarte bun pentru reforme, în special pentru creşterea economică”, a menţionat oficialul.

Stella Ronner-Grubacic a mai spus că, în această vară, la Chişinău va fi deschisă o misiune diplomatică a Olandei. „Moldova se află în vecinătatea Uniunii Europene şi este o ţară care are nevoie de stabilitate politică. Din acest motiv, Guvernul olandez a hotărât să deschidă o ambasadă la Chişinău, chiar din această vară”, a adăugat Stella Ronner-Grubacic.

De la 1 ianuarie şi până pe 30 iunie, Olanda deţine, prin rotaţie, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.