„Era bine ca dumneaei să meargă la CNA să depună mărturie în scris. Dacă nu s-a prezentat, considerăm că a fost o defăimare, o campanie de ponegrire. Vă cerem respectuos să vă cereţi scuze în mod public”, a declarat deputatul Anatolie Zagorodnîi.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a sărit în apărarea Elenei Bodnarenco.

„Până când s-a adoptat codul de etică, vreau să spun. Curva întotdeauna ridică prăjina. Faptul este fapt, s-a prezentat, nu s-a prezentat... A fost trădare. Noi cunoaştem mai multe decât spunem în Parlament, în societate. E corupere politică adevărată. O să ne prezentăm. O să fie totul cumsecade. Ieri, la Strasbourg, am informat APCE-ul despre acest caz, despre ceea ce se întâmplă în Parlament. Această corupere are loc peste tot, dar ea porneşte de aici. Aceşti trădători, rămân în vecii vecilor „merzavţî”, a declarat Voronin.

Anterior, Elena Bodnarenco a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că un deputat din Partidul Democrat i-a propus bani şi funcţii pentru a adera la majoritatea parlamentară constituită în jurul PD.

Astăzi, fracţiunea PCRM a propus din nou includerea pe ordinea de zi a unui proiect pentru aprobarea Declaraţiei Parlamentului Republicii Moldova cu privire la condamnarea faptelor de corupere politică şi trădare a intereselor alegătorilor în Parlamentul Republicii Moldova. Propunerea însă a fost respinsă de majoritatea parlamentară.